“Vind je het leuk om op gesprek te komen bij BossData voor een stage?” Afgelopen zomer popte deze vraag in mijn LinkedIn inbox.

Vol enthousiasme stuurde ik een dikke “JA” terug. Vandaag zijn we bijna een jaar verder en neem ik je graag mee in mijn avontuur als stagiaire…

 

Stage: een grote stap in je opleiding!

 

Eindelijk is het zover. Echte ervaring opdoen op de werkvloer. Je zet al je theoretische kennis om in de praktijk, en leert de “werkwereld” kennen. Persoonlijk heb ik een enorme passie voor digital marketing. Je kan je dus vast wel voorstellen dat ik deze stap fan-tas-tisch vond!

Mijn eerste stappen bij BossData waren dus best wel spannend. Maar iedereen overlaadde me met een warme sfeer en de lust om te leren. Ja, je leest het goed: bij BossData leert iedereen elke dag bij. 

 

Mijn eerste dag bij BossData 

 

Op de eerste dag werd ik met open armen ontvangen door mijn mentor Juliette. Zij zette me meteen in gang en gaf me toegang tot alle nuttige accounts en andere leerrijke zaken. Daarnaast kreeg ik ook een extra woordje uitleg over de manier van werken bij BossData. 

Bij BossData maken ze gebruik van een onboarding programma. Dit is een platform waar je jezelf continu kan verrijken met nieuwe kennis. Iedereen die bij BossData start, doorloopt dit programma. Als stagiaire is dit echt goud waard! 

In de eerste week heb ik hier veel uren in het onboardingplatform gespendeerd. Het programma laat zien hoe BossData het werk aanpakt. In je eerste weken stage spendeer je ongeveer een halve dag per week in het onboarding. De rest van de week gaat naar toffe taken voor nog toffere klanten. Zo werk ik zelf voor Royal Botania, De Gele Flamingo, Sleepworld & Infino.

 

Welke taken doe je als stagiaire bij BossData? 

 

Het doel van een stage is natuurlijk om zo veel mogelijk ervaring op te doen. Je komt in aanraking met verschillende klanten, waarvoor je verschillende taken uitvoert. De taken worden steeds groter en zijn zeer gevarieerd. Daardoor proef ik van verschillende aspecten van het werk, en ontdek ik wat ik fijn vind.

Enkele typische taken bij mijn stage:

  • Google Ads campagnes opzetten
  • Sociale media-advertenties opzetten
  • Dashboard in Google Data Studio optimaliseren

Zeggen al deze zaken je nog niet veel? Geen schrik! Je doet alles onder begeleiding van je mentor of een andere collega. Zij geven je ook regelmatig feedback waardoor je snel bijleert.

Mijn overkoepelende ervaring is dat ze bij BossData het beste in je naar boven halen tijdens je hele stageperiode. Je wordt er niet ingegooid met de boodschap: “zoek het uit”. Je kan steeds rekenen op je mentor of alle andere collega’s. Dat gaf me een erg veilig gevoel vanaf dag 1. 

 

Maak kennis met mijn mentor: Juliette

Aan het begin van de stage krijg je een mentor toegewezen. Deze mentor begeleidt je tijdens je gehele stageperiode. Daarnaast kan je er altijd bij terecht als je met iets zit of als je nood hebt aan een babbel.  

Mijn mentor is Juliette. Ik krijg niet alleen taken van haar, maar we zitten ook wekelijks samen om mijn week in te plannen, zodat ik voldoende werk heb.

Naast Juliette werk ik ook veel samen met verschillende collega’s voor verschillende taken. Zo mocht ik pas geleden een hele reeks aan Facebook Ads invoeren en online zetten. Dit deed ik dan weer onder begeleiding van Faber.

Wist je dat je je bij BossData eigenlijk helemaal geen stagiaire voelt? Je wordt volledig meegetrokken in alle activiteiten waar alle werknemers aan meedoen, zoals af en toe een leuke apéro.

Oeps! Foutje 🤷‍♀️

 

Ja… Een stagiaire maakt ook weleens fouten. Dat is niet fijn, maar soms moet je vallen om beter te worden.

Een van mijn meest memorabele uitschuivers herinner ik me nog goed. Ik was een nieuwe ad group op Google Ads aan het maken. Toen twijfelden Juliette en ik of een bepaald product werd aangeboden door de klant. 

Ik nam het initiatief om via Google naar de website van de klant te gaan. Ik Googlede de naam van het bedrijf, en dan krijg je allerlei zoekresultaten waaronder ook enkele betalende advertenties. Je kunt het misschien al raden… Ik klikte in alle haast, onder de neus van mijn mentor, op een Google advertentie van de klant. 

Voor mijn klik hebben ze dus helaas ook moeten betalen. Oeps! Een typische blunder als beginnend digital marketeer, waar we nadien ook even om hebben kunnen lachen. Juliette stelde me ook wel gerust. Het is belangrijk om fouten te maken, zodat je bijleert en beter wordt.

 

Een stage bij BossData, iets voor jou?

 

Wanneer mijn medestudenten vragen wat ik nu minder tof vind aan mijn stage bij BossData, kan ik er oprecht niet op antwoorden. Er is nog geen enkel moment geweest dat ik dacht: “moet dit echt?”. 

Ik ben ervan overtuigd dat ik deze gedachtegang heb door de positieve werksfeer, maar ook de openheid en communicatie die hier heerst. Dit zal ik zeker missen na afloop van mijn stage.

Waarom zou jij nu stage moeten doen bij BossData, hoor ik je al van ver vragen? BossData is een jong bedrijf, waar je als stagiaire enorm veel leert op korte tijd. Daarnaast is de werksfeer echt fantastisch en voel je je vanaf dag 1 een digital marketing consultant, geen stagiaire. De manier waarop ze je bij BossData opleiden en de ervaring geven om je carrière verder te zetten na de stage, is uniek!

Wil jij zelf stage lopen bij BossData? Dan kan je hier jouw stageaanvraag indienen.